Isa Mook valt flink in de prijzen bij NK Eenwieleren

Zaterdag 18 mei werd de droom van Isa Mook, 13 jaar en cursist ons Jeugdcircus, werkelijkheid. Ze deed mee aan het NK Eenwieleren in Breda. Een evenement met bijna 100 deelnemers; jongens en meisjes vanaf een jaar of 7 tot mannen en vrouwen die in de 60 waren deden mee.

Ze had er geen idee van wat haar te wachten zou staan en hoe goed haar tegenstanders zouden zijn. Ze kon haar niveau nog niet vergelijken met anderen, dus schreef ze zich in als niet zeer geoefend voor 6 van de 7 onderdelen waar je aan kon deelnemen. De afstanden 100 meter, 800 meter, 5 kilometer, 50 meter met 1 been, de slalom en de 10 meter langzaam.

De dag begon met de 800 meter. Er werd verschillende heats gereden waarbij je gemiddelde tijd telde. Het werd erg spannend, Isa stond op de eerste plaats na de eerste heat. Bij de volgende heat gingen de 2 snelste meiden gingen onderuit in de laatste bocht waardoor Isa 1e werd, voorlopig onder voorbehoud.
Hierna volgde de slalom. Wanneer een pion valt volgt er diskwalificatie, dit maakte het erg spannend. Isa reed de slalom netjes, met slechts wat kleine haperingen in de scherpe bochten. De tijdwaarnemer was positief toen ze klaar was met haar ronde. De spanning werd steeds groter, maar de uitslag werd pas bekend aan het einde van de dag.

Hierna was de 10 meter langzaam aan de beurt. Langzaam eenwieleren is de grootste uitdaging en hierdoor het moeilijkste onderdeel. Je moest over een lijn van slechts 15 centimeter breed, 10 meter zo langzaam mogelijk naar de andere kant fietsen. Je mocht niet stil staan, niet achteruit gaan en je moest binnen de lijnen blijven. De eerste poging mislukte. De tweede poging ging wel redelijk goed dachten we. Later bleek het verrassend de 2e tijd te zijn.
De 5 kilometer was een massastart, waarbij alle deelnemers tegelijk vertrokken. Dit zag er indrukwekkend uit en de verschillen in niveau kwamen hier duidelijk naar voren.

Ook de andere wedstrijden verliepen voor Isa heel goed. Aan het einde van de dag werden de resultaten bekend gemaakt. En die mochten er zijn… Vier keer 1e en twee keer 2e, dus Isa heeft 4 gouden medailles en 2 zilveren medailles in de wacht gesleept.

Wat een geweldige ervaring om deze dag mee te maken… en wat een geweldig resultaat!

Inmiddels heeft Isa een volgende droom… het Europees Kampioenschap Eenwieleren, wat dit jaar toevallig in Nederland wordt gehouden. We zoeken nog sponsors voor de aanschaf van een eenwieler met een groot 36 inch wiel, zodat ze nog harder kan rijden.

Meer informatie of contact: info@pavarini.nl

Reacties zijn gesloten.