Over ons

Pavarini is een bruisende circusclub, vol met talenten en verschillende leeftijdsgroepen. De meeste lessen zijn op zaterdag. Hiervoor kan iedereen zich inschrijven die het leuk vindt om bijvoorbeeld te leren jongleren, koordansen, acrobatieken, ballopen, tissue en natuurlijk optreden. We geven vaak shows, kleine optredens en workshops. Wij zijn vaste gast in Zwolle met Koningsdag en de intocht van Sinterklaas. Je hoeft als je bij ons komt nog niks te kunnen, alleen enthousiast te zijn. Wij zorgen voor een veilige, sociale groep waarin plezier en samenwerken de basis is. Er is geen competitiesfeer. Wel vinden de ervaren deelnemers het leuk om zich te meten met anderen, op bijvoorbeeld het NK jongleren. Als je in de gevorderden of specialistengroep zit, kun je gevraagd worden voor de voorstellingsgroep. Deze maakt bijzondere voorstellingen die ook buiten Zwolle graag worden geprogrammeerd.

Onze docenten hebben door hun ervaring en begeleiding een goede basis om op een creatieve manier circustechnieken te combineren met pedagogiek, theater en sociale vaardigheden. Het stimuleren van samenwerken, vertrouwen ontwikkelen, grenzen verkennen: het zijn belangrijke pijlers. Maar bovenal hebben de docenten plezier in het lesgeven.

Via deze link laten we je graag kennismaken met ons circus in beeld en geluid!

Aannamebeleid vrijwilligers

 Jeugdcircus Pavarini is met regelmaat op zoek naar vrijwilligers zoals docenten, lesassistenten, hulpouders of beschikbaar gekomen bestuursfuncties.

Het is uitermate belangrijk dat onze deelnemers, en overige betrokkenen, onbezorgd kunnen sporten in een veilige omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze bij onze docenten, lesassistenten en overige vrijwilligers in veilige handen zijn. Wij willen ten slotte een situatie scheppen waarin iedereen kan groeien en zich kan ontwikkelen.

Een goed aannamebeleid ten aanzien van vrijwilligers speelt hier een belangrijke rol in.

Bij het aannemen van vrijwilligers die op regelmatige basis activiteiten voor Pavarini verrichten zoals bijvoorbeeld lesgeven, coachen en begeleiden van kinderen zal het volgende beleid worden gehanteerd:

·        Het houden van een kennismakingsgesprek.

·        Het checken van referenties (b.v. vereniging bellen waar de vrijwilliger vandaan komt).

·        Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Dit zal om de 3 jaar herhaald worden.

·        Het bekend maken en laten ondertekenen ten aanzien van de naleving van de “Gedragsregels van de NOCNSF “.

Reacties zijn gesloten.