Circuslessen

Pavarini geeft de volgende groepen les:

– 5+ groep
– Basis
– Gevorderden
– Specialisten
– Volwassenengroep

Proeflessen

Via deze link laten we je graag kennismaken met ons circus in beeld en geluid  Ben je nieuwsgierig naar onze lessen en wil je graag een keer meedoen Stuur dan een mailtje naar andre@pavarini.nl met je naam, leeftijd, contactgegevens en dan maken we een afspraak met je.
Je kan 2 keer vrijblijvend mee doen.

Algemeen

Kleding

Voor gemak en veiligheid gelden de volgende afspraken. Sieraden, horloges e.d. zijn niet toegestaan. Lang haar in een staart dragen. Sportkleding werkt het prettigst en turnschoentjes zijn verplicht. Voor een optreden of presentatie is het prettig wanneer kinderen een zwarte turnbroek en een zwart t-shirt hebben.

Cursusdagen voor 2023 – 2024

Klik hieronder voor het schema voor het seizoen 2023-2024:

Extra’s

In de zomervakantie wordt er door vrijwilligers van
Pavarini een circuskamp gehouden voor kinderen uit de gevorderden en specialistengroepen. Een week lang trainen, lachen, optreden en gek doen. Cursisten hebben zich inmiddels kunnen inschrijven. Daarnaast wordt er door docenten en deelnemers deel genomen aan het Nederlands Jongleer festival en worden er regelmatig voorstellingen van andere (jeugd)circussen bezocht.

De laatste voorstelling in het Odeontheater in Zwolle heeft plaatsgevonden op 6 en 7 juli 2019.

Elke twee jaar schrijven we een theaterverhaal waarin alle kinderen, groot en klein een rol krijgen. Het hele weekend leven ze het leven van een echte artiest. Grime, haar doen, een generale doorloop, met z’n allen pannenkoeken eten en dan spelen voor een groot publiek op zaterdagavond. En op zondagmiddag doen we het nog eens dunnetjes over voor publiek en camera’s. De video die er daarna van gemaakt wordt maakt dat iedereen nog lang kan nagenieten.

5+ Groep

Kinderen vanaf 5 jaar krijgen les in de 5+ groep. Op een creatieve manier wordt er, door middel van spelletjes, begonnen met de eerste technieken. Acrobatiek, kogellopen, gooien en vangen, touwtje springen, diabolo: het komt allemaal aan bod. Tegelijkertijd is er aandacht voor veiligheid en expressie en wordt er veel plezier gemaakt. Tijdens de lessen worden regelmatig kleine presentaties georganiseerd. Applaus geven en krijgen is altijd leuk! Aan het einde van het cursusjaar volgt een leuke presentatie voor alle ouders.

Lestijd zaterdag: 9.00 – 10.30 uur
Lestijd dinsdag: neem contact op

Basis

Deze groep begint vanaf ongeveer 8 jaar. Motorisch zijn de kinderen dan eraan toe om te gaan éénwieleren en jongleren. Ook met trapeze en tissue wordt een begin gemaakt terwijl de andere technieken verder worden ontwikkeld. Vanaf deze leeftijd kunnen ze ook worden uitgenodigd om mee te doen met optreedmomenten in Zwolle. Bijvoorbeeld met Koninginnedag of Parkpret. Hierdoor raken de kinderen op een ontspannen manier gewend aan het optreden voor publiek. Ook deze groep heeft een eindpresentatie voor eigen publiek.

Lestijd: zaterdag 10.45 – 12.15 uur
Lestijd: dinsdag 17.30 – 19.00 uur

Gevorderden

Op aangeven van de docent kunnen de kinderen die voldoende techniek hebben ontwikkeld, doorstromen naar de gevorderden. Langzamerhand ontstaan er bij de kinderen voorkeuren voor bepaalde technieken. Hierop wordt ingespeeld door extra docenten gastlessen te laten verzorgen. Dit motiveert de kinderen om steeds weer de uitdaging te zoeken in de techniek en ze leren om zelf ook creatief te kijken naar combinaties die mogelijk worden. Duoacrobatiek op een éénwieler, jongleren op de rola rola: het kan ons niet gek genoeg zijn! Naast diverse optreedmomenten tijdens evenementen is er ook een eindpresentatie.

Lestijd: zaterdag 12.45 – 14.15 uur

Specialisten

Als je goed zelfstandig kunt werken en voldoende techniek in huis hebt, ben je zeer welkom bij de specialisten. Ook hier wordt, naast de vaste docenten, les gegeven door gespecialiseerde docenten. Wordt het een koorddanser, een éénwieler specialist of een geweldige acrobaat? Op hun beurt helpen de specialisten regelmatig bij de jongste groepen om hun kennis weer over te dragen op anderen. En bij optredens kan iedereen genieten van hun vaardigheden.

Lestijd: zaterdag 14.30 – 16.30 uur

Voorstellingsgroep

De voorstellingsgroep heeft in seizoen 2022/2023 geen aparte lessen. Maar dat wil niet zeggen dat deze groep niet actief is! Er wordt geoefend met nieuwe technieken tijdens de lessen op zaterdag (specialisten). Tijdens festivals en adere evenementen treden we op.

Volwassenengroep

Ook dit seizoen start er weer een volwassenengroep. Voor alle 21 plussers die nog graag willen leren hoe je moet jongleren, steltlopen, kogellopen, acrobatieken , koorddansen of in de tissue hangen verklappen we hier een geheimpje: dat kan! Lenigheid, kracht en ervaring zijn geen vereiste. Ook is er geen maximum leeftijd want iedereen kan leren om met drie ballen te jongleren of te éénwieleren. Het enige wat hiervoor nodig is, is sportkleding en een goed humeur!

Lestijd: dinsdag 20.00 – 21.30 uur

Reacties zijn gesloten.