Gedragsregels

Het is de schrik van iedere sportvereniging: Kinderen die tijdens lessen of uitjes te maken krijgen met pesten, (fysieke) intimidatie of erger. Pavarini staat bekend als organisatie waar kinderen zich veilig voelen. Dat is voor ons van het grootste belang en dat willen we ook graag zo houden. Van belang hierbij is het bespreekbaar maken en actief beleid voeren.

Onderstaande afspraken zijn voor ons een logische insteek van onze lessen.De docenten en begeleiders van Pavarini onderschrijven deze regels (die zijn opgesteld door het NOC*NSF) en hebben regelmatig overleg met elkaar. Met deze regels willen we vastleggen wat wij verwachten van onze leden, hun ouders/verzorgers, onze vrijwilligers, docenten en lesassistenten. Mede door het vastleggen van deze regels willen we onze sfeer en de veiligheid blijven waarborgen.

Al onze docenten, bestuursleden en vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Onze gedragsregels vind je hier.

Vertrouwenspersoon

Circus is leuk! Maar… soms gebeurt er iets waardoor de lol eraf gaat. Dit kan allerlei redenen hebben. We vinden het belangrijk om dit bespreekbaar te maken, maar soms is dit best lastig. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Als iemand anders ook weet wat er gebeurt, kan je er samen iets aan doen. Vanuit Jeugdcircus Pavarini vinden we het belangrijk dat jij als deelnemer, jullie als ouder/verzorger, maar ook onze docenten/lesassistenten bij iemand terecht kan. Dit moet natuurlijk iemand zijn waar je vertrouwen in heb. Daarom geeft het circus de gelegenheid om je verhaal kwijt te kunnen bij een vertrouwenspersoon. Marieke Veltman zal deze functie als vrijwilliger in gaan vullen.

Voor wie is een vertrouwenspersoon? Iedereen! Deelnemers, ouders, toeschouwers, vrijwilligers, docenten/lesassistenten, bestuursleden, enzovoorts.

Wanneer? Als je vragen hebt met betrekking tot de onderwerpen in de gedragsregels, als je (kind) gepest wordt, als je (kinderen) onderling ruzie hebben, als je iets van een docent/lesassistent niet zo leuk vindt etc., dan kan je bij Marieke terecht.

De vertrouwenspersoon kan mogelijk oplossingen zoeken voor diegenen die in de problemen zitten of problemen veroorzaken waardoor circus weer leuk kan worden. Zoek je hulp, neem dan contact op met Marieke; je kan haar bellen, appen of mailen. Je vraag wordt vertrouwelijk behandeld en samen gaan we op zoek naar een passende oplossing

Marieke Veltman
marieke@pavarini.nl
tel. 0613787557

Reacties zijn gesloten.